Založ si blog

Vláda pravice ? Na hanbu a posmech sveta …

Čokoľvek činíš, rob múdro a vždy pamätaj na koniec …

Býva pravidlom, že často omieľané domnienky sa nakoniec splnia a stanú realitou. Pri pohľade na predpokladané obsadenie ministerských postov v novej vláde sa dá konštatovať jediné  – voliči boli opäť podvedení, vláda bude slabá a štát zase veselo rozdá trafiky nenažrancom.

Predpokladaná nominácia M. Dzurindu a I. Mikloša do novej vlády jasne dokazuje, ako SDKÚ-DS oklamala voličov stiahnutím jedného z kandidátky, a zmenou volebného lídra. Budeme mať historicky najslabšieho premiéra, teda priemiérku, pretože ešte ani nenastúpila do funkcie, a už s ňou zametajú ako s handrou na dlážku. Školstvo padne do rúk človeku, ktorý nemá žiadne znalosti ani kvalifikáciu viesť tento rezort. Je ekonóm, a môže hovoriť, čo len chce, realitou zostane pokračujúca anarchia a chaos vo výuke. Samozrejme, spoločne s ďalším úpadkom úrovne výuky a škôl na Slovensku.

Trafika s názvom doprava sa zrejme ujde J. Figeľovi, ktorý prehral boj so záujmami SaS a patová situácia sa vyriešila handlovaním s právomocami. Teda, napriek tomu, že som pozorne prešiel jeho životopis, nenašiel som ani zmienku o tom, že by niekedy mal nejaké skúsenosti s dopravou. Jeho kvalifikáciou je zrejme post predsedu KDH. Boh nám buď milostivý, môžu začať čoskoro hovoriť občania. Nie je to totiž tak dávno, čo dopravu decimoval iný pravicový minister, ktorý poznal železnice z obrázku.

Posun možno čakať v rezorte sociálnych vecí, kde Jozef Mihál môže byť čerstvým vetrom prinášajúcim pozitívne zmeny. Či naozaj bude, a nestane sa len bábkou vo vleku záujmov šedých eminencií v pozadí, to rozhodne sám.

Kultúra už dávno na Slovensku padla na kolená, takže na ministerskom poste by to dnes zvládla aj cvičená opica. D. Krajcer jej nepomôže a zrejme ani neuškodí. Možno pritvrdí vzhľadom na svoje väzby k súkromnému sektoru vo vzťahu k STV, čo rozhodne privítame všetci, platiaci poplatok za nezmyselné a nekvalitné služby tohoto média. Rozhodne si však netreba robiť ilúzie o niečom prevratnejšom.

Čo dodať na záver ? Nič okrem toho, že politici sa chystajú opäť podviesť voličov a zrejme im v tom nič nezabráni. Bezcharakternosť na slovenskej politickej scéne je tradičná, a pomaly sa jej nikto nediví. Smutné je, že na to v blízkej budúcnosti doplatíme všetci. Ak si totiž uvedomíme, že R. Fico mal sedem dní na zostavenie vlády, a ani po ďalšom týždni nie sú jasné mená a posty, ktoré I. Radičová tvrdo zatajuje /čo sa jej nedivím, za podobné nominácie by som sa hanbil aj ja/, tak je budúci vývoj jasný – krátka vláda pravice, predčasné voľby a návrat pseudoľavice k moci. Tentoraz zrejme bez potreby koaličných partnerov. Voliči toho budú mať zrejme dosť a pošlú celú pravicu tam, kde nedávno odišiel mufti – do zabudnutia.

Ako zdevastovať štát za dvadsať rokov … praktický návod – I.diel

18.07.2010

Niekomu by sa mohlo zdať, že zdevastovať štát za dvadsať rokov nie je žiadny problém, ale keď si ukážeme, čo všetko na to v praxi je potrebné, začne táto vec ukazovať našich politikov v jasnom svetle – niekto by povedal – trpia genialitou zločinu. V každom prípade, keď som sa nad všetkým zamyslel, napadlo ma, kto vlastne volí tieto pochybné elementy a [...]

Obyčajný ľudský osud … a pár múdrych slov

18.07.2010

Známy, volajme ho Dušan /lebo jeho meno vo vietnamčine je na polámanie jazyka i pera/, prišiel na Slovensko ešte za čias bývalého režimu. Najprv tu študoval, neskôr ako mnoho jeho krajanov aj zostal. Sedával často na lavičke pred domom, kde som býval ešte ako dieťa, fajčil a mlčky pozeral niekde do diaľky. Priviesť ho do rozhovoru bolo hotové umenie. Väčšina jeho [...]

Nezabudnuteľná …

17.07.2010

Prvý raz som ju stretol pred štrnástimi rokmi. Smutne stála na chodbe úradu, kde pracovala a snažila sa povedať, že som neprišiel vo vhodnej dobe na debatu. Nedal som sa odbiť, kým nesľúbila, že pôjdeme spolu aspoň na kávu. Úprimne povedané, už prvý pohľad do jej očí znamenal jedno – bol som stratený. Sedeli sme na káve a debatovali o zvláštnostiach sveta. Ako [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

computerman

Rýpem do všetkého, čo sa mi nepáči. Mám rád šport, kvalitnú hudbu, operu, komédie zo zlatej doby filmu, kde sa ešte nemuseli rehotať v pozadí, aby divák prišiel na to, že počul niečo "humorné". Mám rád Slovensko, len ma mrzí, že ho prznia kadejaké umeliny, ktoré sa často štylizujú do pozície celebrít. Môj pradedko by ich nazval odpad národa. Ako kedysi niekto povedal, tvária sa, ako keby im zo zadnej časti tela liezli konvalinky a nie to isté, čo všetkým.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 188214x
Priemerná čítanosť článkov: 1666x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy