Založ si blog

Vážení spojenci, s úctou vám posielame vrece našich s..čiek …

Tak nejako by mohla znieť správa, pribalená k distribúcii bývalých väzňov z Guantanáma. Niekto ich zavrel, niekto ich väznil, niekto roky porušoval všetky zákony a normy, ktoré medzinárodné právo obsahuje a teraz sa všeobecne očakáva, že iní to zaplatia.

Základnou otázkou je – pýtal sa nás niekto na názor, keď sa zriadila väznica na Guantanáme a uväznili v nej desiatky ľudí, ktorých jediným previnením často bolo iba to, že sa bránili proti votrelcom, alebo nesúhlasili s neofašistickou politikou „bašty“ demokracie ? Dokonca mnohým počas rokov väznenia nedokázali ani len to, že prešli cez križovatku na červenú. Proste, boli roky väznení bez obvinení, právneho zastúpenia, neraz boli dokonca mučení a to všetko v mene bezpečnosti USA.

Skúsme si však spomenúť na nedávnu minulosť – neobhajoval aj Hitler svoje kroky a agresiu voči iným krajinám možným ohrozením Nemecka a Nemcov ? Ak pominieme jeho plány čistej rasy, môžeme si spomenúť, ako obsadil Poľsko za pomoci fiktívneho konfliktu na hraniciach, ako rozbil Československo za výdatnej pomoci Nemcov z bývalých Sudet, či mlčanlivej spolupráce Francúzska a Veľkej Británie, ktoré zapredali spojenca za pochybný pocit vlastnej bezpečnosti.

Dnes sa „nezávislí“ novinári s radosťou obúvajú do toho, ako sme sa postarali o troch bývalých väzňov, ktorých nám „veľkodušne“ prihral pokrytecký spojenec. Ak pominiem absolútne ignorantstvo zo strany štátu voči daňovému poplatníkovi utajením všetkých informácií a týchto ľuďoch, i dnes som názoru, že sme ich mali odmietnuť. Vôbec to nesúvisí s prejavením súcitu, alebo ľudskosti. Prijatím týchto ľudí sme sa stali tichými spoluvinníkmi všetkého, čoho sa na nich dopustila „najväčšia demokracia“ na svete – USA. Táto krajina nikdy nebola a nebude nikoho úprimným a čestným spojencom. Všetko sa posudzuje výhradne cez optiku možného prospechu, a na ľuďoch im vôbec nezáleží. Vlastne, všimnú si ich iba vtedy, keď po nich šlapú.

Ak si spomenieme na časy studenej vojny, zistíme, že terorizmus bol jej súčasťou. Dnešných teroristov si počas nej vychovali samotné USA. Počas studenej vojny ich vyzbrojovali, financovali, cvičili. Nie je žiadnym tajomstvom, že jediným spôsobom, ako sa stať americkým prezidentom, je mať podporu zbrojárskych koncernov. A tie potrebujú v prvom rade zarábať. A na to potrebujú konflikty, lebo v mieri sa zbrane nepredávajú. Zamyslime sa teda – hovorí niekto pravdu, keď spomína svetový mier a sedí vo Washingtone ? Nehovorí, ale skutočnú pravdu povedať nemôže. Nemôže priznať, že hydra vyrástla tak, že je schopná ovládnuť všetko a všetkých.

Načo je nám NATO ? Na ..vno. Nepotrebná organizácia, pravidelne zneužívaná na veľmocenské hry, ako kedysi Varšavská zmluva. Ak chceme skutočne niečo riešiť, môžeme – vystúpme z nej. A starajme sa sami o seba. A bývalých väzňov z Guantanáma vráťme s pozdravom ich väzniteľom – napríklad takýmto – ďakujeme za dôveru, ale máme dosť aj vlastných s..čiek. Nech ich platia a živia americkí daňoví poplatníci, aby si dobre zapamätali, kto im vládne.

Ako zdevastovať štát za dvadsať rokov … praktický návod – I.diel

18.07.2010

Niekomu by sa mohlo zdať, že zdevastovať štát za dvadsať rokov nie je žiadny problém, ale keď si ukážeme, čo všetko na to v praxi je potrebné, začne táto vec ukazovať našich politikov v jasnom svetle – niekto by povedal – trpia genialitou zločinu. V každom prípade, keď som sa nad všetkým zamyslel, napadlo ma, kto vlastne volí tieto pochybné elementy a [...]

Obyčajný ľudský osud … a pár múdrych slov

18.07.2010

Známy, volajme ho Dušan /lebo jeho meno vo vietnamčine je na polámanie jazyka i pera/, prišiel na Slovensko ešte za čias bývalého režimu. Najprv tu študoval, neskôr ako mnoho jeho krajanov aj zostal. Sedával často na lavičke pred domom, kde som býval ešte ako dieťa, fajčil a mlčky pozeral niekde do diaľky. Priviesť ho do rozhovoru bolo hotové umenie. Väčšina jeho [...]

Nezabudnuteľná …

17.07.2010

Prvý raz som ju stretol pred štrnástimi rokmi. Smutne stála na chodbe úradu, kde pracovala a snažila sa povedať, že som neprišiel vo vhodnej dobe na debatu. Nedal som sa odbiť, kým nesľúbila, že pôjdeme spolu aspoň na kávu. Úprimne povedané, už prvý pohľad do jej očí znamenal jedno – bol som stratený. Sedeli sme na káve a debatovali o zvláštnostiach sveta. Ako [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

computerman

Rýpem do všetkého, čo sa mi nepáči. Mám rád šport, kvalitnú hudbu, operu, komédie zo zlatej doby filmu, kde sa ešte nemuseli rehotať v pozadí, aby divák prišiel na to, že počul niečo "humorné". Mám rád Slovensko, len ma mrzí, že ho prznia kadejaké umeliny, ktoré sa často štylizujú do pozície celebrít. Môj pradedko by ich nazval odpad národa. Ako kedysi niekto povedal, tvária sa, ako keby im zo zadnej časti tela liezli konvalinky a nie to isté, čo všetkým.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 188499x
Priemerná čítanosť článkov: 1668x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy