Založ si blog

Ďalšia facka spravodlivosti …

Pred chvíľou sa vynesením rozsudku v prípade autonehody moderátora Žitného ukončila prvá časť tohoto sledovaného prípadu. Či konanie bude pokračovať, to bude záležať na prokuratúre a obhajobe. Rozsudok je však ďalším signálom, že na Slovensku nemá ľudský život, a to dokonca ani život dieťaťa – cenu. Nemá cenu pre našu justíciu.

Niekoľko faktov na začiatok – k nehode došlo, keď sa obete autonehody presúvali po verejnej komunikácii na bicykloch, pričom sa proti nim vyrútilo auto bývalého moderátora, ktoré ich zmietlo z cesty. Vodič auta išiel neprimeranou rýchlosťou, na čom sa zhodli tak znalec obžaloby, ako aj obhajoby, vozidlo bolo v dobrom stave, nedošlo k žiadnej poruche, ktorá by ovplyvnila možnosť jeho ovládania, malo len jednu chybu – za volantom sedel nezodpovedný a arogantný gauner.

Výsledkom postoja nášho štátu a spravodlivosti k jeho činu a následkom je trest vo výške 2,5 roka nepodmienečne a zákaz činnosti na päť rokov !!! Na ilustráciu pripomeniem, že nie je problémom, aby na Slovensku bol odsúdený zlodej kukurice za pár klasov na tri roky väzenia nepodmienečne.

Čo má väčšiu cenu – kukurica, alebo život dieťaťa ? Iste, niekto povie, že majetková trestná činnosť, hlavne krádeže poľnohospodárskych plodín sú veľmi časté, a preto vynesený rozsudok má byť aj prevenciou a odstrašením pre potenciálnych páchateľov. Len sa akosi zabúda, že obetí „celebrít“ na našich cestách pribúda, a rozsudky sú aj v prípade úmrtí doslova smiešne.

Čo dodať ? Môžeme sa iba hanbiť, čo je na Slovensku možné, a dúfať, že podobných gaunerov, ako je bývalý moderátor, bude jazdiť na našich cestách čo najmenej, alebo nebudú jazdiť tam, kde sa práve nachádzajú naši milovaní. Pretože spravodlivosť je slepá a stojí na strane gaunera, nie obete. Počul som, že tento pán je veriaci a pravidelne chodí do kostola. Nebudem jediný, to si niekedy zaželá, aby mu padol svätostánok na hlavu. Ale len vtedy, ak tam bude sám.

Gauneri majú šťastie … alebo ?

Ako zdevastovať štát za dvadsať rokov … praktický návod – I.diel

18.07.2010

Niekomu by sa mohlo zdať, že zdevastovať štát za dvadsať rokov nie je žiadny problém, ale keď si ukážeme, čo všetko na to v praxi je potrebné, začne táto vec ukazovať našich politikov v jasnom svetle – niekto by povedal – trpia genialitou zločinu. V každom prípade, keď som sa nad všetkým zamyslel, napadlo ma, kto vlastne volí tieto pochybné elementy a [...]

Obyčajný ľudský osud … a pár múdrych slov

18.07.2010

Známy, volajme ho Dušan /lebo jeho meno vo vietnamčine je na polámanie jazyka i pera/, prišiel na Slovensko ešte za čias bývalého režimu. Najprv tu študoval, neskôr ako mnoho jeho krajanov aj zostal. Sedával často na lavičke pred domom, kde som býval ešte ako dieťa, fajčil a mlčky pozeral niekde do diaľky. Priviesť ho do rozhovoru bolo hotové umenie. Väčšina jeho [...]

Nezabudnuteľná …

17.07.2010

Prvý raz som ju stretol pred štrnástimi rokmi. Smutne stála na chodbe úradu, kde pracovala a snažila sa povedať, že som neprišiel vo vhodnej dobe na debatu. Nedal som sa odbiť, kým nesľúbila, že pôjdeme spolu aspoň na kávu. Úprimne povedané, už prvý pohľad do jej očí znamenal jedno – bol som stratený. Sedeli sme na káve a debatovali o zvláštnostiach sveta. Ako [...]

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

computerman

Rýpem do všetkého, čo sa mi nepáči. Mám rád šport, kvalitnú hudbu, operu, komédie zo zlatej doby filmu, kde sa ešte nemuseli rehotať v pozadí, aby divák prišiel na to, že počul niečo "humorné". Mám rád Slovensko, len ma mrzí, že ho prznia kadejaké umeliny, ktoré sa často štylizujú do pozície celebrít. Môj pradedko by ich nazval odpad národa. Ako kedysi niekto povedal, tvária sa, ako keby im zo zadnej časti tela liezli konvalinky a nie to isté, čo všetkým.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 188637x
Priemerná čítanosť článkov: 1669x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy