Založ si blog

Zoznam nepotrebných doplnkov v slovenskom parlamente … I.

1. Trojnásobný premiér, známy pod kódovou prezývkou – LenOn – je dlhodobo najnepotrebnejším kusom v našom parlamente. Ako sám s obľubou hovorí, z postu premiéra sa nedá klesnúť na ministra – on dokázal klesnúť až na poslanca. Zrejme má veľmi dobré dôvody, aby bol prirastený ku poslaneckému kreslu, možno iba jeden – imunita.

2. Najväčší Slovák, známy pod kódovou prezývkou – Tankista – Spitina – a ešte mnoho iných. Jeho prítomnosťou v parlamente spomíname na bývalé známe remeslo na Slovensku – furmanstvo. On si ho asi nepamätá a určite ho nerobil, ale slovník a zvyky furmanov mu ostali.

3. Najväčšia Slovenka, známa pod prezývkou – Železná lady – /alebo v kruhoch svojej strany volaná aj – Kysucká nána/ – ktorej vystupovanie neraz pripomína všetko možné, len nie jej bývalé povolanie. Dokázala objaviť výhody partnerstva, nenašla však odvahu odísť v pravý čas.

4. Skoro najväčší Slovák, známy pod prezývkou – Blcha, Napoleon /len klobúk mu chýba/, Mafuko – dlhodobo dokazuje, že aj blcha môže doskočiť ďaleko. V jeho prípade by bolo lepšie, keby v záujme národa už neposkakoval po parlamente. Navyše má aj isté nové miesto – ako písmomaliar – v parlamente si to mohol dostatočne nacvičiť.

5. Najznámejší profesor na Slovensku – známy pod prezývkou Chameleón – má toľko tvárí a titulov, že ho nepoznávajú ani známi. Chýba mu však aj sebareflexia /čo skoro každému v chlieve, sorry parlamente/, ináč by po niektorých odhaleniach dávno odišiel. V zasvätených kruhoch sa hovorí, že je pravdepodobne vzorom pre udeľovanie diplomov na Trenčianskej univerzite, teda novodobého štýlu štúdia podľa hesla – nie je podstatné, či vieš kde sídli škola a chodíš na ňu, stačí ak poznáš toho, kto ti podpíše diplom.

6. Najväčší ekonóm Slovenska – prezývka Kamikadze – dokonale zreformoval ekonomiku Slovenska, a tak úspešne, že všetci v zahraničí tomu tlieskali, ale nikto nenašiel odvahu skúsiť to sám, a to i napriek tomu, že niektoré krajiny by to urgentne potrebovali a boli na tom oveľa horšie ako Slovensko. Pozn. V rámci priateľských vzťahov im ho môžeme darovať.

Ďalšiu šesticu uvediem nabudúce. Budem rád, ak zašlete aj vlastné návrhy kandidátov, prípadne prezývky na rozšírenie môjho zoznamu. A mimochodom, dozvedel som sa, že istá strana má svoju voličskú základňu a nástroje na jej rozširovanie vedené v osobitnom spise, s kódovým označením „Blbec“. Vraj sa jej preferencie pohybujú cez 30%. Ale, to budú asi len neoverené reči agentúry JPP – neverím, že by na Slovensku žilo toľko blbcov.

Ako zdevastovať štát za dvadsať rokov … praktický návod – I.diel

18.07.2010

Niekomu by sa mohlo zdať, že zdevastovať štát za dvadsať rokov nie je žiadny problém, ale keď si ukážeme, čo všetko na to v praxi je potrebné, začne táto vec ukazovať našich politikov v jasnom svetle – niekto by povedal – trpia genialitou zločinu. V každom prípade, keď som sa nad všetkým zamyslel, napadlo ma, kto vlastne volí tieto pochybné elementy a [...]

Obyčajný ľudský osud … a pár múdrych slov

18.07.2010

Známy, volajme ho Dušan /lebo jeho meno vo vietnamčine je na polámanie jazyka i pera/, prišiel na Slovensko ešte za čias bývalého režimu. Najprv tu študoval, neskôr ako mnoho jeho krajanov aj zostal. Sedával často na lavičke pred domom, kde som býval ešte ako dieťa, fajčil a mlčky pozeral niekde do diaľky. Priviesť ho do rozhovoru bolo hotové umenie. Väčšina jeho [...]

Nezabudnuteľná …

17.07.2010

Prvý raz som ju stretol pred štrnástimi rokmi. Smutne stála na chodbe úradu, kde pracovala a snažila sa povedať, že som neprišiel vo vhodnej dobe na debatu. Nedal som sa odbiť, kým nesľúbila, že pôjdeme spolu aspoň na kávu. Úprimne povedané, už prvý pohľad do jej očí znamenal jedno – bol som stratený. Sedeli sme na káve a debatovali o zvláštnostiach sveta. Ako [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

computerman

Rýpem do všetkého, čo sa mi nepáči. Mám rád šport, kvalitnú hudbu, operu, komédie zo zlatej doby filmu, kde sa ešte nemuseli rehotať v pozadí, aby divák prišiel na to, že počul niečo "humorné". Mám rád Slovensko, len ma mrzí, že ho prznia kadejaké umeliny, ktoré sa často štylizujú do pozície celebrít. Môj pradedko by ich nazval odpad národa. Ako kedysi niekto povedal, tvária sa, ako keby im zo zadnej časti tela liezli konvalinky a nie to isté, čo všetkým.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 188215x
Priemerná čítanosť článkov: 1666x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy