Založ si blog

Presné hodinky ? Televízie používajú zn. Rozkop a zahoď

Táto značka bola známa hlavne počas socializmu, keď sa s obľubou hovorilo večne meškajúcim zamestnancom – máš hodinky ? a ak znela odpoveď áno, pýtajúci konštatoval – potom je to značka Rozkop a zahoď. A so smiechom odišiel. S koncom socializmu som si myslel, že sa táto značka vytratila, hlavne v súkromných kruhoch, kde je čas dôležitý a každý si zvykne striehnuť na to, za čo platí.

Avšak, ukázalo sa, že hodinky tejto značky existujú stále, minimálne v jednom odvetví ich aj stále používajú – v našich televíziach.  Televízny program sa stal dávno zdrapom papiera, ktorým sa neriadi nikto a nič. Keď k tomu pridáme večne otravné reklamy, ktoré údajne platia vysielané programy, stáva sa z našich televízií nepotrebná a nekvalitná služba. Jeden príklad za všetky – na TV JOJ je uvádzaný seriál Panelák, že začína o 20,15 hod. Nejakou záhadou sa nedarí, aby začal presne, skoro vždy začne o 20,22 hod. Podobnou chorobou trpia ináč aj konkurenti TV JOJ.

Prečo ? Príčina je jednoduchá – divák nemá záujem sledovať otravné /neraz debilné/ reklamy, a tak ho prinútia tým, že nevie, kedy presne začína program. A buď si vytrpí bombardovanie nezmyslami, alebo mu nejaká časť programu jednoducho ujde. Ak by predsa len náhodou odhadol, kedy začína jeho program, tak dostane ďalšiu ranu – po necelých trinástich minútach programu ho vyfacká ďalšia reklama, samozrejme tiež sedemminútová, a ak by náhodou obišiel aj túto reklamu – neutečie. Zase trinásť minút a znova reklama. Zase ukradnutých sedem minút života somarinami. Výsledok je jednoduchý – jeden diel seriálu, ktorý je vysielaný údajne od 20,15 hod. do 21,15 hod., a teda by mal trvať hodinu, trvá v skutočnosti približne 39 minút, po odrátaní titulkov nejakých 37 minút. Čo dodať ?

Keď sa k tomu pridajú aj x-té reprízy okopávania tvárí v podaní treťotriednych hercov, ako Seagal, van Damme a spol., neostáva nič iné, len konštatovať, že sme pekne padli od roku 1989. Z budovateľského prízemia, ktoré každému „demokratovi“ vadilo, sme skončili niekde v podpalubí medzi odpadom. Keď sa k tomu pridajú jazykové seriály maskované názvom telenovely, je obraz kultúrneho úpadku dokonalý.

Vlastne, ak si uvedomím, že sa národu vyplachuje mozog týmto svinstvom skoro dvadsať rokov, nemôžeme sa mu diviť, že si volí na čelo – svine. Už si na ne zvykol. A možno za ďalších desať rokov budeme chodiť štvornožky a krochkať. Ktovie ?

Ako zdevastovať štát za dvadsať rokov … praktický návod – I.diel

18.07.2010

Niekomu by sa mohlo zdať, že zdevastovať štát za dvadsať rokov nie je žiadny problém, ale keď si ukážeme, čo všetko na to v praxi je potrebné, začne táto vec ukazovať našich politikov v jasnom svetle – niekto by povedal – trpia genialitou zločinu. V každom prípade, keď som sa nad všetkým zamyslel, napadlo ma, kto vlastne volí tieto pochybné elementy a [...]

Obyčajný ľudský osud … a pár múdrych slov

18.07.2010

Známy, volajme ho Dušan /lebo jeho meno vo vietnamčine je na polámanie jazyka i pera/, prišiel na Slovensko ešte za čias bývalého režimu. Najprv tu študoval, neskôr ako mnoho jeho krajanov aj zostal. Sedával často na lavičke pred domom, kde som býval ešte ako dieťa, fajčil a mlčky pozeral niekde do diaľky. Priviesť ho do rozhovoru bolo hotové umenie. Väčšina jeho [...]

Nezabudnuteľná …

17.07.2010

Prvý raz som ju stretol pred štrnástimi rokmi. Smutne stála na chodbe úradu, kde pracovala a snažila sa povedať, že som neprišiel vo vhodnej dobe na debatu. Nedal som sa odbiť, kým nesľúbila, že pôjdeme spolu aspoň na kávu. Úprimne povedané, už prvý pohľad do jej očí znamenal jedno – bol som stratený. Sedeli sme na káve a debatovali o zvláštnostiach sveta. Ako [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

computerman

Rýpem do všetkého, čo sa mi nepáči. Mám rád šport, kvalitnú hudbu, operu, komédie zo zlatej doby filmu, kde sa ešte nemuseli rehotať v pozadí, aby divák prišiel na to, že počul niečo "humorné". Mám rád Slovensko, len ma mrzí, že ho prznia kadejaké umeliny, ktoré sa často štylizujú do pozície celebrít. Môj pradedko by ich nazval odpad národa. Ako kedysi niekto povedal, tvária sa, ako keby im zo zadnej časti tela liezli konvalinky a nie to isté, čo všetkým.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 188644x
Priemerná čítanosť článkov: 1669x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy