Založ si blog

Prvý turecký bazár na Slovensku

Prvý turecký bazár na Slovensku vzniká v lokalite hradného kopca, a jeho sídlom bude zrejme súčasný chliev, honosne nazývaný parlament. Veru, aj Turci by nám závideli, ako dokážeme vyhandlovať nemožné a spojiť nespojiteľné. Na ceste za mocou síce ešte nevznikla nová vláda, ale niektorí figliari si už vymohli luxusné kreslo s rozšírenými možnosťami.

Úprimne povedané, pripadám si tak, ako keby niekto chcel konkurovať svetoznámej maďarskej klobáse krížením svine a koňa, aby priamo rástol produkt. Vláda expertov sa opäť odkladá. Namiesto toho prichádzajú alchymisti, zadkolezci a iná „smotánka“. Niekto povedal – treba im dať sto dní. Nedal by som im ani sto sekúnd. Prvé spory už vidieť jasne. A životnosť vlády je pochybná. Zrejme iba dovtedy, kým sa partneri – banditi nerozhádajú pri delení koristi.

Hja, každý svoju bandu pozná. Ale toto nie je naša banda. Toto je iba banda. Takže, ostáva nám iba jediné – prizerať sa, ako prichádza ďalšia etapa lži, utrpenia a chudoby. Vraj, sľúbili sme si lásku – ako kto a komu. Vraj, pravdu vravieť len – tá už dávno emigrovala zo Slovenska. Kto nám teda bude vládnuť ? Pokrytectvo, lož, korupcia, amatérizmus a rodinkárstvo. Jediné, čo však vieme isto, je fakt, kto bude platiť účet – všetci občania Slovenska.

A pokiaľ niekto ešte má pochybnosti, nech sa pozorne prizrie budúcej premiérke, ako sa vykrúca pri probléme obranného valu únie. Nie je schopná ani jednoznačne deklarovať svoj názor – iba tancuje okolo a snaží sa hodiť zodpovednosť na iných. Ak totiž jednala s kýmkoľvek v únii o podpise, potom by jej nerobilo problém oznámiť partnerovi, že podpíše zmluvu po vytvorení vlády. Podpis a prihlásenie sa k tomuto záväzku by však jasne ukázali, že v predvolebnej kampani bol volič klamaný. A nebolo to posledný raz.

Fico vedel bojovať aspoň za seba. Táto teta však ukazuje, že nevie ani to. Iba sa pokrytecky usmieva a vypúšťa prázdne reči. Nemusíme si teda robiť ilúzie, kto bude na Slovensku vládnuť. Turecký bazár a handlovanie o miesto pri koryte. Vláda bezmocných prichádza. Nemajú meno – majú iba túžby. A závislosť – na moci. To je silná droga.

Ako zdevastovať štát za dvadsať rokov … praktický návod – I.diel

18.07.2010

Niekomu by sa mohlo zdať, že zdevastovať štát za dvadsať rokov nie je žiadny problém, ale keď si ukážeme, čo všetko na to v praxi je potrebné, začne táto vec ukazovať našich politikov v jasnom svetle – niekto by povedal – trpia genialitou zločinu. V každom prípade, keď som sa nad všetkým zamyslel, napadlo ma, kto vlastne volí tieto pochybné elementy a [...]

Obyčajný ľudský osud … a pár múdrych slov

18.07.2010

Známy, volajme ho Dušan /lebo jeho meno vo vietnamčine je na polámanie jazyka i pera/, prišiel na Slovensko ešte za čias bývalého režimu. Najprv tu študoval, neskôr ako mnoho jeho krajanov aj zostal. Sedával často na lavičke pred domom, kde som býval ešte ako dieťa, fajčil a mlčky pozeral niekde do diaľky. Priviesť ho do rozhovoru bolo hotové umenie. Väčšina jeho [...]

Nezabudnuteľná …

17.07.2010

Prvý raz som ju stretol pred štrnástimi rokmi. Smutne stála na chodbe úradu, kde pracovala a snažila sa povedať, že som neprišiel vo vhodnej dobe na debatu. Nedal som sa odbiť, kým nesľúbila, že pôjdeme spolu aspoň na kávu. Úprimne povedané, už prvý pohľad do jej očí znamenal jedno – bol som stratený. Sedeli sme na káve a debatovali o zvláštnostiach sveta. Ako [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

computerman

Rýpem do všetkého, čo sa mi nepáči. Mám rád šport, kvalitnú hudbu, operu, komédie zo zlatej doby filmu, kde sa ešte nemuseli rehotať v pozadí, aby divák prišiel na to, že počul niečo "humorné". Mám rád Slovensko, len ma mrzí, že ho prznia kadejaké umeliny, ktoré sa často štylizujú do pozície celebrít. Môj pradedko by ich nazval odpad národa. Ako kedysi niekto povedal, tvária sa, ako keby im zo zadnej časti tela liezli konvalinky a nie to isté, čo všetkým.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 188842x
Priemerná čítanosť článkov: 1671x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy