Založ si blog

Prišiel čas vyčistiť SFZ od neschopných …

Futbalisti sa vrátili z Južnej Afriky. Takto by znela správa o návrate reprezentácie, ktorá nás celkom potešila, pomerne dobre. Keby … Keby sa opäť neukázalo, že na futbalovom zväze sedí partička amatérov, ktorí absolútne nezvládajú svoje povinnosti. Opäť prišlo funkcionárske zlyhanie, opäť hanba – výprava sa vracala v dvoch skupinách, údajne v záujme hráčov, any boli doma čo najskôr.

Nie je podstatné, čo dokáže Air France zaistiť, alebo čomu sa vie prispôsobiť. Podstatné je, že zväz nebol vôbec pripravený na alternatívu postupu zo skupiny. Neplnil svoju základnú povinnosť – zabezpečenie výpravy po všetkých stránkach. Nebolo to ani prvé zlyhanie zväzu – stačí si spomenúť na škandál okolo účasti na OH v Sydney, keď zväz nedokázal prinútiť kluby, aby uvoľnili reprezentantov na túto akciu. Môžeme si spomenúť aj na cirkus okolo vstupeniek na predposledný zápas kvalifikácie MS 2010 proti Slovinsku, kde sa namiesto záujmu mužstva uprednostnili záujmy sponzorov, členov zväzu a ich rodín, politikov a výsledkom bolo, že Slovinsko hralo ako pred domácim publikom, lebo – Slovákov nemal kto povzbudiť. Kravaty čušali a skutoční fanúšikovia sa na zápas nedostali. Alebo – neustále menenie herných modelov domácich súťaží, ktoré dokonale zrazilo úroveň futbalu na Slovensku do podzemia.

Osemfinále MS je nesporným úspechom hráčov, ktorí hrali po prvý raz na takomto podujatí. Ak chceme, aby sa naša účasť opakovala, treba im dať istotu, že v budúcnosti sa o nich budú starať skutoční profesionáli a nie partička kariéristov, schopná sa vytŕčať pri úspechoch. Máme stále mnoho nedostatkov, ktoré treba odstraňovať – napríklad zrušiť neustále tolerovanie výtržností fanúšikov Slovana a Spartaka, ktoré je maskované smiešnymi a nič neriešiacimi trestami. Alebo pritvrdiť hodnotenie rozhodcov, ktorí neraz vo vedomí beztrestnosti robia psie kusy a škodia športu. Alebo sa zamyslieť nad mlčaním zväzu v prípadoch klubov, ktoré si neplnia svoje povinnosti. Odstrániť kupčenie s účasťou v najvyššej súťaži, ktoré sa pomaly a isto stáva novým spôsobom, ako sa tam dostať, alebo udržať.

Nedivím sa mlčaniu trénera po prílete. Navonok sa mu deklaruje podpora, ale zrejme ju veľmi necíti. Vôbec by som sa nedivil, keby pri lepšej ponuke od nejakého zahraničného klubu jednoducho odišiel. Ťažko sa totiž pracuje tam, kde si vašu prácu nevážia a sťažujú ju. S kritikou novinára či fanúšika sa dá vyrovnať. Nedá sa však vyrovnať s tým, že lietajú polená pod nohy od tých, čo by ho mali podporovať.

Realitou dneška je, že reprezentácia zásluhou zväzu nemá vlastný štadión, ani kvalitné zázemie. Vina padá jednoznačne na zväz. Škandalózna výstavba Národného štadióna, ktorá bola dlhodobo odkladaná /a možno zámerne manipulovaná/ tak, aby sa vyhovelo záujmom Slovana, len potvrdzuje, že v slovenskom futbale niečo poriadne smrdí.

Schopný manažér má riešenia – neschopný výhovorky.

Ako zdevastovať štát za dvadsať rokov … praktický návod – I.diel

18.07.2010

Niekomu by sa mohlo zdať, že zdevastovať štát za dvadsať rokov nie je žiadny problém, ale keď si ukážeme, čo všetko na to v praxi je potrebné, začne táto vec ukazovať našich politikov v jasnom svetle – niekto by povedal – trpia genialitou zločinu. V každom prípade, keď som sa nad všetkým zamyslel, napadlo ma, kto vlastne volí tieto pochybné elementy a [...]

Obyčajný ľudský osud … a pár múdrych slov

18.07.2010

Známy, volajme ho Dušan /lebo jeho meno vo vietnamčine je na polámanie jazyka i pera/, prišiel na Slovensko ešte za čias bývalého režimu. Najprv tu študoval, neskôr ako mnoho jeho krajanov aj zostal. Sedával často na lavičke pred domom, kde som býval ešte ako dieťa, fajčil a mlčky pozeral niekde do diaľky. Priviesť ho do rozhovoru bolo hotové umenie. Väčšina jeho [...]

Nezabudnuteľná …

17.07.2010

Prvý raz som ju stretol pred štrnástimi rokmi. Smutne stála na chodbe úradu, kde pracovala a snažila sa povedať, že som neprišiel vo vhodnej dobe na debatu. Nedal som sa odbiť, kým nesľúbila, že pôjdeme spolu aspoň na kávu. Úprimne povedané, už prvý pohľad do jej očí znamenal jedno – bol som stratený. Sedeli sme na káve a debatovali o zvláštnostiach sveta. Ako [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

computerman

Rýpem do všetkého, čo sa mi nepáči. Mám rád šport, kvalitnú hudbu, operu, komédie zo zlatej doby filmu, kde sa ešte nemuseli rehotať v pozadí, aby divák prišiel na to, že počul niečo "humorné". Mám rád Slovensko, len ma mrzí, že ho prznia kadejaké umeliny, ktoré sa často štylizujú do pozície celebrít. Môj pradedko by ich nazval odpad národa. Ako kedysi niekto povedal, tvária sa, ako keby im zo zadnej časti tela liezli konvalinky a nie to isté, čo všetkým.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 188439x
Priemerná čítanosť článkov: 1668x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy