Založ si blog

Každému podľa jeho zásluh … /aktualizované II./

Víťazstvo Smer-SD odhalilo krutú pravdu … Vládu nebude skladať víťaz, ale porazení vo voľbách. To síce nie je žiadna novinka na Slovensku, ale potešujúca správa pre všetkých, ktorým jediná pravda v podaní červeného spasiteľa začala vadiť.

Ako sa ukázalo, niekto sa obul do topánok, na ktoré zjavne nedorástol … hoci on to bude skôr vidieť tak, že národ nedorástol na neho … to je jedno, zbohom páni …

Neúspech ĽS-HZDS vo voľbách je skvelou možnosťou na zmenu pohľadu niektorých politikov na dnešný svet …. Myslím, že nejeden volič na Slovensku poskočí od nadšenia, že členovia tejto strany boli konečne úspešne vyliečení z imunity voči všetkému. Len dúfajme, že to pochopia aj tí kompetentní.

Zdá sa, že ani v centrále SMK nebudú veľmi nadšení úspechom strany. Zásluhou konfrontačnej politiky dostali p. Csáky a Duray dostatok času na rozmyslenie, či budú zastávať záujmy Slovenska, alebo sa pokúsia dostať do maďarského parlamentu, kde sa aj tak chodia roky sťažovať. Dobrou správou pre nich je, že sa nemusia báť prijať druhé občianstvo, pretože ich význam je momentálne nulový.

Úspech Mostu je svojím spôsobom očakávaný, Béla Bugár nebol populárnym politikom iba u maďarskej menšiny, a pokiaľ dokáže rozumne nakladať s tým, čo získal, môže vytvoriť stabilnú stranu, ktorú nebudú voliť iba voliči maďarskej menšiny. Všetko má vo svojich rukách.

Ako sa zdá, ani národniari nie sú veľmi spokojní s výsledkom svojej sebazničujúcej misie počas účasti v práve končiacej vládnej koalícii. Do parlamentu sa síce dostali, ale vládu tvoriť nebudú, a dá sa predpokladať, že ak neurobia výraznú zmenu svojej politiky, v ďalších voľbách budú nasledovať neradostný osud SMK, či ĽS-HZDS a skončia v zabudnutí.

Ako je to možné, že ma volilo tak málo ľudí ? Asi sa tento národ naozaj nezobudí, pokiaľ ho niekto poriadne netresne kladivom. Prečo nechcú pochopiť, že im chcem dobre ? Pre ten môj skromný majetoček ?

Šibe im ? Veď nemám nič veľké – maličkú chatičku, maličkú vilku, maličké autíčko – aj to mi musí požičiavať kamarát z mokrej štvrte, aby som nechodil pešo. Čože ? Jachta na Jadrane ? Veď to je iba taký malý člnok, aj na nedávnej oslave sa tam horko-ťažko vošlo sto ľudí.

No nie, vám vadí aj to lietadielko ? Veď nie je moje, ja si na ňom iba občas zalietam. Ste hnusní, nikto nechce pochopiť potreby malého slovenského človeka !!!

SDĽNikto nám neverí, a pritom to bolo v dobrom úmysle. Však sme povedali všetko, čo chceli voliči počuť, tak prečo nie sme v parlamente ? Prosím ? Vraj Devín banka ? Veď to bolo tak dávno, my sme na to aj zabudli. Nakoniec, kto si má pamätať tie drobné, čo nám z toho kvapli.

Ale hej, spolupracovali sme aj s pravicou, keď sa rozpredávalo, veď to bolo v záujme nášho ľudu. Áno, ľudu. Dobre počujete. Je síce pravdou, že náš ľud tvorí iba 0,0075% obyvateľstva Slovenska, ale je to náš ľud. Prosím ? Prečo sa aj ostatným neušlo niečo ? Však sme im nebránili, mohli si aj oni niečo utrhnúť. Prečo by sme to mali robiť za nich, nie ?

Ako zdevastovať štát za dvadsať rokov … praktický návod – I.diel

18.07.2010

Niekomu by sa mohlo zdať, že zdevastovať štát za dvadsať rokov nie je žiadny problém, ale keď si ukážeme, čo všetko na to v praxi je potrebné, začne táto vec ukazovať našich politikov v jasnom svetle – niekto by povedal – trpia genialitou zločinu. V každom prípade, keď som sa nad všetkým zamyslel, napadlo ma, kto vlastne volí tieto pochybné elementy a [...]

Obyčajný ľudský osud … a pár múdrych slov

18.07.2010

Známy, volajme ho Dušan /lebo jeho meno vo vietnamčine je na polámanie jazyka i pera/, prišiel na Slovensko ešte za čias bývalého režimu. Najprv tu študoval, neskôr ako mnoho jeho krajanov aj zostal. Sedával často na lavičke pred domom, kde som býval ešte ako dieťa, fajčil a mlčky pozeral niekde do diaľky. Priviesť ho do rozhovoru bolo hotové umenie. Väčšina jeho [...]

Nezabudnuteľná …

17.07.2010

Prvý raz som ju stretol pred štrnástimi rokmi. Smutne stála na chodbe úradu, kde pracovala a snažila sa povedať, že som neprišiel vo vhodnej dobe na debatu. Nedal som sa odbiť, kým nesľúbila, že pôjdeme spolu aspoň na kávu. Úprimne povedané, už prvý pohľad do jej očí znamenal jedno – bol som stratený. Sedeli sme na káve a debatovali o zvláštnostiach sveta. Ako [...]

Kukláči / Polícia /

Kukláči so samopalmi zasahovali v Kaplnej. Pri akcii Zvar zadržali dve osoby

16.04.2024 11:22

V jednom z objektov v obci dochádzalo k nelegálnemu odčerpávaniu motorovej nafty z produktovodu vedúceho zo Slovenska do Česka. Polícia zverejnila autentické zábery zo zásahu.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Historickú budovu burzy v centre Kodane zachvátil požiar, jej veža sa zrútila

16.04.2024 11:07

Na videu miestnych médií bolo vidieť, ako ľudia vynášajú z budovy veľké obrazy, aby ich zachránili pred ohňom. Z budovy šľahali vysoké plamene a k oblohe stúpal hustý dym.

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

computerman

Rýpem do všetkého, čo sa mi nepáči. Mám rád šport, kvalitnú hudbu, operu, komédie zo zlatej doby filmu, kde sa ešte nemuseli rehotať v pozadí, aby divák prišiel na to, že počul niečo "humorné". Mám rád Slovensko, len ma mrzí, že ho prznia kadejaké umeliny, ktoré sa často štylizujú do pozície celebrít. Môj pradedko by ich nazval odpad národa. Ako kedysi niekto povedal, tvária sa, ako keby im zo zadnej časti tela liezli konvalinky a nie to isté, čo všetkým.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 188421x
Priemerná čítanosť článkov: 1667x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy