Založ si blog

A sme v pérdeli … povedal by niekto …

Voľby sa blížia a tak mi vŕta hlavou, či je vôbec možnosť výberu slušnej strany. A prichádzam k názoru, že nie. Prakticky všetky strany, ktoré majú reálnu šancu na kreslá v parlamente, sa už „zviditeľnili“ účasťou na rôznych podivných aktivitách. Hneď po revolúcii sa podarilo zásluhou KDH zlikvidovať družstvá, kde sa stratili stovky pracovných miest, ktoré dnes tak chýbajú. Holandské privatizácie, ktoré niektorí ospevovali, prakticky zlikvidovali rôzne fungujúce prevádzky.

Zaslepenosť voličov HZDS a amatérizmus predstaviteľov niekdajšej VPN sa postarali o rozdelenie štátu, na ktoré sa nikto nepýtal. Prvé roky samostatnosti priniesli vládu chaosu, divokej privatizácie a rôznych podivných udalostí. Hádka medzi prvým prezidentom a premiérom bola iba vrcholom kupliarskeho ľadovca záujmov. Boj proti jedinému „spravodlivému“ priniesol vládu menšieho zla, absolútny výpredaj štátneho majetku do zahraničia, straty pracovných miest na Slovensku a naopak záchranu iných v zahraničí. Príchody podivných investorov, ktorí málo doniesli a veľa dostali, neraz i na úkor domácich obyvateľov.

Vrcholom devastácie je súčasná vláda. Opäť máme jediného „spravodlivého“, ktorý podáva žaloby ako na bežiacom páse, a zásluhou divne vedeného súdnictva aj vyhráva. Zdatne mu sekundujú dve strany, ktoré by inak nemali šancu na účasť vo vláde – strana jediného predsedu a „otca“ národa, a strana najväčšieho národovca, ktorý robí národu hlavne hanbu. Nuž, a potom tu máme menšinovú stranu, ktorá je skôr naplnením ambícií niekoľkých zakomplexovaných politikov, než potrieb a želaní menšiny.

Voliť nové strany, ako je napríklad SaS, tiež nie je víťazstvom. Stoja hlavne na myšlienkach, ktoré by čoskoro urobili z väčšiny národa hlavne nevzdelaných poskokov, pretože by si kvalitné vzdelanie nemohli dovoliť. Vzdelaný národ je hrdosťou štátu, to si však neuvedomujú naši politici. Pre tých je pohodlnejšie ovládať hlupákov.

Čo teda ďalej ? Politický systém je postavený tak, aby nikto neniesol za nič zodpovednosť. Poslanci sú imúnni voči všetkému, okrem chorôb a zubatej – tá jediná meria spravodlivo. Ideálnym riešením by bolo spojenie národa a ignorovanie volieb, lenže čakať, že sa my Slováci spojíme pre spoločný záujem – to je iba ilúzia. Väčšine národa stačia sladké reči, guláš a pivo. A potom štyri roky nadávania.

A sme v pérdeli, ako by niekto povedal … asi budem voliť Paliho Kapurkovú – veď sranda musí byť, aj keď na chleba nebude, no nie ?

Ako zdevastovať štát za dvadsať rokov … praktický návod – I.diel

18.07.2010

Niekomu by sa mohlo zdať, že zdevastovať štát za dvadsať rokov nie je žiadny problém, ale keď si ukážeme, čo všetko na to v praxi je potrebné, začne táto vec ukazovať našich politikov v jasnom svetle – niekto by povedal – trpia genialitou zločinu. V každom prípade, keď som sa nad všetkým zamyslel, napadlo ma, kto vlastne volí tieto pochybné elementy a [...]

Obyčajný ľudský osud … a pár múdrych slov

18.07.2010

Známy, volajme ho Dušan /lebo jeho meno vo vietnamčine je na polámanie jazyka i pera/, prišiel na Slovensko ešte za čias bývalého režimu. Najprv tu študoval, neskôr ako mnoho jeho krajanov aj zostal. Sedával často na lavičke pred domom, kde som býval ešte ako dieťa, fajčil a mlčky pozeral niekde do diaľky. Priviesť ho do rozhovoru bolo hotové umenie. Väčšina jeho [...]

Nezabudnuteľná …

17.07.2010

Prvý raz som ju stretol pred štrnástimi rokmi. Smutne stála na chodbe úradu, kde pracovala a snažila sa povedať, že som neprišiel vo vhodnej dobe na debatu. Nedal som sa odbiť, kým nesľúbila, že pôjdeme spolu aspoň na kávu. Úprimne povedané, už prvý pohľad do jej očí znamenal jedno – bol som stratený. Sedeli sme na káve a debatovali o zvláštnostiach sveta. Ako [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

computerman

Rýpem do všetkého, čo sa mi nepáči. Mám rád šport, kvalitnú hudbu, operu, komédie zo zlatej doby filmu, kde sa ešte nemuseli rehotať v pozadí, aby divák prišiel na to, že počul niečo "humorné". Mám rád Slovensko, len ma mrzí, že ho prznia kadejaké umeliny, ktoré sa často štylizujú do pozície celebrít. Môj pradedko by ich nazval odpad národa. Ako kedysi niekto povedal, tvária sa, ako keby im zo zadnej časti tela liezli konvalinky a nie to isté, čo všetkým.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 188547x
Priemerná čítanosť článkov: 1669x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy