Založ si blog

Kriváci všetkých strán, spojte sa …

Designovaná premiérka sa vyjadrila, že všetko drží pevne v rukách, čím myslela novú vládu. Tomuto klamstvu ani sama neverí. V rukách nedrží nič, len pomyselné žezlo moci. Pri pohľade na skupinku stojacich predsedov strán bolo jednoznačne poznať, aká je životnosť novej premiérky v očiach šéfa jej strany a zároveň podriadeného člena novej vlády. Mikuláš Dzurinda jej nikdy neodpustí, že ho preskočila a on sa nestal trojnásobným premiérom.

Ďalšia lož vyletela pri konštatovaní, že akékoľvek podozrenie bude u člena vlády znamenať odvolanie do necelých troch minút. Ak by to tak bolo, nemohol by v jej vláde sedieť predseda SDKÚ-DS. U toho je tých podozrení toľko, že si môže založiť vlastnú čiernu knihu. Vládu nebude viesť premiérka, ale minister zahraničia. Asi by sme mali tento rezort premenovať na ministerstvo pätolízačstva a poklonkovania. Ešte dnes ma napína pri spomienke, ako dvojnásobný premiér liezol do zadku každému, kto smrdel mocou.

Skoro ma šľak trafil, keď som v niektorom rádiu dnes počul, že ministerstvo školstva sponzoruje akúsi súťaž celebrít ako hlavný sponzor. V dobe, keď je akútny nedostatok kvalitných učebných pomôcok sa vyhadzujú peniaze na propagáciu kadejakých obsmŕdačov. Hlavne, že sa niekde poukazujú a pripomenú, koľko si toho stihli beztrestne nakradnúť.

Premiérka vyjadrila pochybnosť, či bývalý šéf hypáču dokáže viesť rezort obrany. Myslím, že nemusí mať obavy. Pri koncentrácii blbcov a amatérov, ktorí sa budú motať okolo novej vlády sa ten jeden úplne stratí. Skladba vlády je dokonalou ukážkou ignorantstva, a na tom jedna zmena absolútne nič nezmení. Stále to bude len smiešny kabinet, obtočený okolo ministra financií a zahraničia, pretože títo dvaja páni si to dokonale pripravili.

Pri pohľade na slovenských kresťanských demokratov /nemyslím KDH/ ma napadá, že sa nám premiestnili na Slovensko niekdajšie sicílske praktiky. Neviem, či si ešte niekedy niekto spomenie na bývalého talianskeho predsedu vlády Andreottiho. Tento pán dokázal počas svojej politickej kariéry vskutku neuveriteľné veci – stať sa trikrát premiérom, byť ministrom zahraničia, doživotným senátorom atď. Zlatým klincom kariéry kresťanského demokrata bolo jeho odsúdenie ne 24 rokov väzenia za podiel na vražde istého novinára. Neskôr bol síce oslobodený, ale iba na základe premlčania prípadu. Práve počas vlády kresťanských demokratov v Taliansku sa mafia dokázala dokonale prepojiť na vládnu moc, získavať štátne zakázky, odstraňovať nepohodlných oponentov /spomeňme si na vraždu Alda Mora / a stala sa štátom v štáte. Vlády sa menili v Taliansku ako ponožky, máloktorá vydržala viac ako rok. Len pre zaujímavosť, od konca druhej svetovej vojny do roku 1993 malo Taliansko 28 premiérov !!! To asi nepotrebuje komentár.

A tu niekde si berú naši politici vzor. Na voliča a jeho vôľu sa zásadne kašle, prideľovanie štátnych zákaziek tiež nemá ďaleko k mafiánskym praktikám, už nám len chýbajú zabetónovaní ľudia v stĺpoch nových budov … hoci, ktovie, či niekto si tento spôsob odchodu už nevyskúšal. Jeden nikdy nevie. Niekto môže povedať, že som pesimista, ale položme si otázku – ako to môže dopadnúť, keď sa klame skôr, než sa vymenuje nová vláda ? Dobre určite nie.

Ak chcete do vlády, musíte sa riadiť heslom – kriváci všetkých strán, spojte sa … je jedno proti komu, hlavne nech je moc a prachy … tfuj, idem si dať dva deci červeného a zapáliť oheň v krbe … budem sa cítiť lepšie …

Ako zdevastovať štát za dvadsať rokov … praktický návod – I.diel

18.07.2010

Niekomu by sa mohlo zdať, že zdevastovať štát za dvadsať rokov nie je žiadny problém, ale keď si ukážeme, čo všetko na to v praxi je potrebné, začne táto vec ukazovať našich politikov v jasnom svetle – niekto by povedal – trpia genialitou zločinu. V každom prípade, keď som sa nad všetkým zamyslel, napadlo ma, kto vlastne volí tieto pochybné elementy a [...]

Obyčajný ľudský osud … a pár múdrych slov

18.07.2010

Známy, volajme ho Dušan /lebo jeho meno vo vietnamčine je na polámanie jazyka i pera/, prišiel na Slovensko ešte za čias bývalého režimu. Najprv tu študoval, neskôr ako mnoho jeho krajanov aj zostal. Sedával často na lavičke pred domom, kde som býval ešte ako dieťa, fajčil a mlčky pozeral niekde do diaľky. Priviesť ho do rozhovoru bolo hotové umenie. Väčšina jeho [...]

Nezabudnuteľná …

17.07.2010

Prvý raz som ju stretol pred štrnástimi rokmi. Smutne stála na chodbe úradu, kde pracovala a snažila sa povedať, že som neprišiel vo vhodnej dobe na debatu. Nedal som sa odbiť, kým nesľúbila, že pôjdeme spolu aspoň na kávu. Úprimne povedané, už prvý pohľad do jej očí znamenal jedno – bol som stratený. Sedeli sme na káve a debatovali o zvláštnostiach sveta. Ako [...]

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

computerman

Rýpem do všetkého, čo sa mi nepáči. Mám rád šport, kvalitnú hudbu, operu, komédie zo zlatej doby filmu, kde sa ešte nemuseli rehotať v pozadí, aby divák prišiel na to, že počul niečo "humorné". Mám rád Slovensko, len ma mrzí, že ho prznia kadejaké umeliny, ktoré sa často štylizujú do pozície celebrít. Môj pradedko by ich nazval odpad národa. Ako kedysi niekto povedal, tvária sa, ako keby im zo zadnej časti tela liezli konvalinky a nie to isté, čo všetkým.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 188736x
Priemerná čítanosť článkov: 1670x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy