Vitajte v Aspiríne …

12. júla 2010, computerman, Nezaradené

Takto pomenovali jeden z rýchlikov z Bratislavy do Košíc. Len škoda, že akosi nedostáva menu a jeho úcta sa pozvoľna vytráca. Ale, poďme od začiatku. Keď vstúpite do rýchlika, nájdete v každom kupé honosný letáčik, ktorý vás informuje o tom, aké služby môžete dostať. Teda, mali by ste dostať.

Prvý šok sa nazýva čistota vlaku – najšpinavšie sú už tradične kupé pre deti. Rozbité, koše na odpadky preplnené, niektoré okná sa nedajú otvoriť, iné zavrieť. V letáčiku sa uvádza, že všetky vozne mimo jedného, mimoriadne pripájaného v určité dni, sú klimatizované. Zabudnite !!! Prešiel som celým vlakom, teda mimo vozňov do Ruska, a klimatizovaný bol reštauračný, potom vozeň prvej triedy a dosť.

V rýchlikoch obvykle chodia tetušky s rôznou ponukou sladkostí, nápojov a podobne. V Aspiríne bol iba prievan a smrad. Ešte týždeň a možno budú smrad krájať a ponúkať ako krajovú špecialitu. Sprievodcovia sú až na ojedinelé výnimky nevrlí, človek má pocit, že oni platia jeho a nie naopak.

Zhrnuté a podčiarknuté – aspirín budete ozaj potrebovať, aby vás nerozbolela hlava. Asi preto toto pojazdné smetisko dostalo takýto názov.