Poznáme cenu za odstavenie Fica od moci …

9. júla 2010, computerman, Nezaradené

Prezident ešte nestihol ani vymenovať novú vládu, a už poznáme cenu, ktorú zaplatíme za odstavenie Fica a jeho kumpánov od moci. Respektíve, túto cenu za nás zaplatí niekto iný. Divíte sa ? Nemusíte, stačí si prečítať niektoré periodiká a nájdete v nich najnovšiu žiadosť predstaviteľov EÚ.

Europarlament vyzval Slovensko /a aj iných odporcov/, aby uznali nezávislosť Kosova. V prípade Slovenska je pochopiteľné, prečo sa počas minulej vlády o Kosove viac-menej mlčalo, a naopak teraz – po zmene vedenia, sa znova nastolila jeho otázka. Ministrom zahraničia ide byť totiž človek, ktorý schváľoval bombardovanie bývalej Juhoslávie, a dokonca pripustil prelety vojenských lietadiel nad územím Slovenska. A to i napriek tomu, že touto právomocou nedisponoval.

Je teda jasné, ako sa tento pätolízač zachová. Poslušne prikývne a prispeje k tomu, že na mape Európy pribudne ďalší albánsky štát. Rovnako sa dá očakávať, aký bude vývoj situácie v súvislosti s maďarskými menšinami v štátoch, susediacich s Maďarskom. Ak sa totiž Kosovo uzná, je veľmi pravdepodobné, že maďarská vláda bude tlačiť na uplatnenie niečoho podobného. Nie teraz, nie za rok – dva, ale v blízkej budúcnosti sa to očakávať dá. A Kosovom bude mávať ako príkladom.

Zdá sa teda, že nás čaká skutočne „svetlá“ budúcnosť.