Prvý turecký bazár na Slovensku

1. júla 2010, computerman, Nezaradené

Prvý turecký bazár na Slovensku vzniká v lokalite hradného kopca, a jeho sídlom bude zrejme súčasný chliev, honosne nazývaný parlament. Veru, aj Turci by nám závideli, ako dokážeme vyhandlovať nemožné a spojiť nespojiteľné. Na ceste za mocou síce ešte nevznikla nová vláda, ale niektorí figliari si už vymohli luxusné kreslo s rozšírenými možnosťami.

Úprimne povedané, pripadám si tak, ako keby niekto chcel konkurovať svetoznámej maďarskej klobáse krížením svine a koňa, aby priamo rástol produkt. Vláda expertov sa opäť odkladá. Namiesto toho prichádzajú alchymisti, zadkolezci a iná „smotánka“. Niekto povedal – treba im dať sto dní. Nedal by som im ani sto sekúnd. Prvé spory už vidieť jasne. A životnosť vlády je pochybná. Zrejme iba dovtedy, kým sa partneri – banditi nerozhádajú pri delení koristi.

Hja, každý svoju bandu pozná. Ale toto nie je naša banda. Toto je iba banda. Takže, ostáva nám iba jediné – prizerať sa, ako prichádza ďalšia etapa lži, utrpenia a chudoby. Vraj, sľúbili sme si lásku – ako kto a komu. Vraj, pravdu vravieť len – tá už dávno emigrovala zo Slovenska. Kto nám teda bude vládnuť ? Pokrytectvo, lož, korupcia, amatérizmus a rodinkárstvo. Jediné, čo však vieme isto, je fakt, kto bude platiť účet – všetci občania Slovenska.

A pokiaľ niekto ešte má pochybnosti, nech sa pozorne prizrie budúcej premiérke, ako sa vykrúca pri probléme obranného valu únie. Nie je schopná ani jednoznačne deklarovať svoj názor – iba tancuje okolo a snaží sa hodiť zodpovednosť na iných. Ak totiž jednala s kýmkoľvek v únii o podpise, potom by jej nerobilo problém oznámiť partnerovi, že podpíše zmluvu po vytvorení vlády. Podpis a prihlásenie sa k tomuto záväzku by však jasne ukázali, že v predvolebnej kampani bol volič klamaný. A nebolo to posledný raz.

Fico vedel bojovať aspoň za seba. Táto teta však ukazuje, že nevie ani to. Iba sa pokrytecky usmieva a vypúšťa prázdne reči. Nemusíme si teda robiť ilúzie, kto bude na Slovensku vládnuť. Turecký bazár a handlovanie o miesto pri koryte. Vláda bezmocných prichádza. Nemajú meno – majú iba túžby. A závislosť – na moci. To je silná droga.