Slovenský politický folklór …

25. júna 2010, computerman, Nezaradené

A tak si nám, p. Mullerová, predstavte, že za jedným budúcim poslancom prišiel kamarát a ponúkol mu dvadsať miliónov eur za predčasné voľby … neuveriteľné, však ?

Veru, už nám zase začíná obdobie pádov komét a neuveriteľných ponúk. Je to skutočne smiešna predstava, že za človekom bez reálneho dosahu na vývoj vecí príde niekto a ponúkne mu obrovský balík peňazí za predčasné voľby. Zrejme to ani nebol kamarát, ale skôr spoločník z mokrej štvrte, ktorý zjavne nezvládol množstvo krvi v alkohole.

Stalo sa už pravidelným zvykom na slovenskej politickej scéne, že vždy pred voľbami, tesne po nich alebo v krízových situáciách sa objavujú rôzne ponuky, cd nosiče, senzačné odhalenia a podobne. Aká je vlastne realita slovenskej politiky ? Krutá – väčšina tých, ktorých postihujú tieto nálezy, nemá čo ponúknuť vlastnému voličovi a tak mu ponúka aspoň kabaret. Smutné je, že tento kabaret chce niekto ponúkať za peniaze daňových poplatníkov.

Takže panstvo, pripravme sa – prichádza ja obdobie čiernych a bielych kníh, neuveriteľných zmien v „prospech“ občana a ešte neuveriteľnejšieho zbohatnutia niektorých občanov.