Slovenská facka, alebo ….

24. júna 2010, computerman, Nezaradené

Môžem povedať jedno – napriek tomu, že Taliani odchádzali smutní, videl som jeden z najlepších zápasov na MS, ak nie vôbec najlepší. Radosť je o to väčšia, že k tomu výraznou mierou prispeli slovenskí futbalisti. Konečne ukázali, aký futbal by mohli hrať a dalo sa na to pozerať.

Nie je podstatné, ako skončí osemfinále. Ak by naši zopakovali výkon proti Taliansku a prehrajú 0:5, aj tak im budem tlieskať. Ak je súper lepší, nie je čo riešiť. Podstatné je mať radosť z hry. Podstatné je, aby mal fanúšik radosť z toho, čo vidí. Keby sme dnes bolo remizovali a vypadli, netrápilo by ma to, lebo som videl skvelý futbal, obrovskú snahu, vyčerpanie z nasadenia a samozrejme aj dávku šťastia, ktorá k víťazstvu nerozlučne patrí.

Takže, jeden úspech je za nami a treba sa pripraviť na ďalší zápas … a dúfajme, že po ňom, bez ohľadu na jeho výsledok, sa bude hovoriť hlavne o krásnej hre, plnej gólov a nečakaných zvratov … a verme, že vyspelý futbalový svet nedostal poslednú facku od slovenského mužstva …