Nechceme pätolízača za ministra zahraničia !!!

14. júna 2010, computerman, Nezaradené

Ako sa už začína ozývať, niekdajší premiér by sa mal stať ministrom zahraničia. Neviem, čo si myslia ostatní, ale vždy som bol názoru, že minister zahraničia má byť osoba diplomaticky uznávaná, dostatočne skúsená v medzinárodných vzťahoch a patrične vzdelaná.

Návrh, aby tento post zastával bývalý premiér, je doslova zvrátený. Jednak dodnes nevysvetlil, ako to bolo s financovaním SDKÚ-DS, a bez ohľadu na to, že to vytiahol čoskoro bývalý predseda vlády Fico, stále je to otázka, ktorá zaujíma voličov. A rovnako bez ohľadu na množstvo káuz v období vládnutia Smeru a jeho poskokov, sa nedá zabudnúť na tie, ktoré vznikli v období vlády pravice počas rokov 1998 – 2006.

I preto by bolo dobré, keby líderka SDKÚ a možná premiérka dostala jasný a zreteľný odkaz – ak chcete dosadiť bývalého výpravcu na tak dôležitý post, tak si vezmite celú pravicu aj s ním, kúpte si ostrov a tam si robte, čo chcete. Pokojne ho môžete menovať aj za kráľa. Na Slovensku do vlády nepatrí, a pokiaľ sa o tom chcete presvedčiť, v prípade dosadenia do funkcie to veľmi rýchlo zistíte – v budúcich voľbách sa vám budú zdať aj súčasné preferencie SNS ako ružový sen.