Zoznam nepotrebných doplnkov v slovenskom parlamente … I.

6. júna 2010, computerman, Nezaradené

1. Trojnásobný premiér, známy pod kódovou prezývkou – LenOn – je dlhodobo najnepotrebnejším kusom v našom parlamente. Ako sám s obľubou hovorí, z postu premiéra sa nedá klesnúť na ministra – on dokázal klesnúť až na poslanca. Zrejme má veľmi dobré dôvody, aby bol prirastený ku poslaneckému kreslu, možno iba jeden – imunita.

2. Najväčší Slovák, známy pod kódovou prezývkou – Tankista – Spitina – a ešte mnoho iných. Jeho prítomnosťou v parlamente spomíname na bývalé známe remeslo na Slovensku – furmanstvo. On si ho asi nepamätá a určite ho nerobil, ale slovník a zvyky furmanov mu ostali.

3. Najväčšia Slovenka, známa pod prezývkou – Železná lady – /alebo v kruhoch svojej strany volaná aj – Kysucká nána/ – ktorej vystupovanie neraz pripomína všetko možné, len nie jej bývalé povolanie. Dokázala objaviť výhody partnerstva, nenašla však odvahu odísť v pravý čas.

4. Skoro najväčší Slovák, známy pod prezývkou – Blcha, Napoleon /len klobúk mu chýba/, Mafuko – dlhodobo dokazuje, že aj blcha môže doskočiť ďaleko. V jeho prípade by bolo lepšie, keby v záujme národa už neposkakoval po parlamente. Navyše má aj isté nové miesto – ako písmomaliar – v parlamente si to mohol dostatočne nacvičiť.

5. Najznámejší profesor na Slovensku – známy pod prezývkou Chameleón – má toľko tvárí a titulov, že ho nepoznávajú ani známi. Chýba mu však aj sebareflexia /čo skoro každému v chlieve, sorry parlamente/, ináč by po niektorých odhaleniach dávno odišiel. V zasvätených kruhoch sa hovorí, že je pravdepodobne vzorom pre udeľovanie diplomov na Trenčianskej univerzite, teda novodobého štýlu štúdia podľa hesla – nie je podstatné, či vieš kde sídli škola a chodíš na ňu, stačí ak poznáš toho, kto ti podpíše diplom.

6. Najväčší ekonóm Slovenska – prezývka Kamikadze – dokonale zreformoval ekonomiku Slovenska, a tak úspešne, že všetci v zahraničí tomu tlieskali, ale nikto nenašiel odvahu skúsiť to sám, a to i napriek tomu, že niektoré krajiny by to urgentne potrebovali a boli na tom oveľa horšie ako Slovensko. Pozn. V rámci priateľských vzťahov im ho môžeme darovať.

Ďalšiu šesticu uvediem nabudúce. Budem rád, ak zašlete aj vlastné návrhy kandidátov, prípadne prezývky na rozšírenie môjho zoznamu. A mimochodom, dozvedel som sa, že istá strana má svoju voličskú základňu a nástroje na jej rozširovanie vedené v osobitnom spise, s kódovým označením „Blbec“. Vraj sa jej preferencie pohybujú cez 30%. Ale, to budú asi len neoverené reči agentúry JPP – neverím, že by na Slovensku žilo toľko blbcov.