MS v hokeji 2011 ? Práve skončili pre väčšinu Slovákov …

26. mája 2010, computerman, Nezaradené

Iné rozhodnutie sa vlastne nedalo čakať – reprezentácia Slovenska bude hrať budúci rok na MS v hokeji výhradne v starej búde, ktorú za nehorázne peniaze rekonštruujú v Bratislave, a zbytok slovenských fanúšikov utrie naprázdno. Opäť sa ukázala spupnosť a nadutosť vedenia slovenského hokeja, ktoré najprv skúšalo presadiť jeden zápas v Košiciach, a keď to nešlo, tak sa všetky odohrajú v hlavnom meste.

Stalo sa už tradíciou, že v obľúbených športoch sa pretláča ako dejisko predovšetkým Bratislava, pretože za jej tabuľou začína podľa mienky jej obyvateľov vidiek. Nikoho nezaujíma, že naše reprezentácie majú často oveľa lepšiu podporu v iných mestách, nikoho netrápi, že na rekonštrukciu štadióna súkromného klubu prispelo celé Slovensko, nie iba obyvatelia hlavného mesta. Hlavne, že opice v kravatách to budú mať blízko. A potom budú zase čumieť a čušať, ako nedávno v kvalifikačnom zápase so Slovinskom o postup na MS vo futbale, keď hľadisko často pôsobilo ako prázdne, a viac bolo počuť fanúšikov súpera.

A tak môžeme konštatovať, že pre väčšinu fanúšikov hokeja domáce MS skončili už rok pred začiatkom. Iste, p. Nemeček spomenul, že predsa bude v Košiciach Kanada, USA či Švédsko – nech si na tieto reprezentácie ide čumieť sám. Bežný Slovák by s problémami našiel peniaze na predražené vstupenky, nie ešte na niekoľkodenné ubytovanie, stravu a dopravu.

Vždy držím palce našim hokejistom. Myslím si však, že by nám možno pomohlo vypadnúť z elitnej skupiny. Možno by sa konečne podarilo vyvetrať smrad zo slovenského hokeja, a zbaviť sa ľudí, ktorým na ňom vôbec nezáleží. Ľudí, ktorí kašlú aj na tých, z ktorých žijú – fanúšikov.

Dodatok :

Zlatým klincom do truhly úcty k fanúšikom je aj rozloženie zápasov play-off. Na rozdiel od predošlých šampionátov budú výhradne v jednom meste – Bratislave. I to je dôkazom, že celá organizácia MS v hokeji je jeden veľký podraz na slovenských fanúšikov, stvorený v záujme naplniť vrecká tých, ktorí zámerne blokovali stavbu novej haly v prospech rekonštrukcie psej búdy Slovana.