Založ si blog

Spomienka na jednu udalosť …. a hľadanie pravdy …

Nie som veľkým priaznivcom rôznych konšpiračných teórií. Nie preto, že by nemohli byť pravdivé, a naopak oficiálne verzie klamlivé. Skôr preto, že mám nejednu skúsenosť, ako sa dá pravda prekrútiť v niekoho prospech. Politický, alebo finančný.

Niet pochybností, že v nedávnej histórii poznačili USA hlavne dve udalosti – vražda prezidenta Kennedyho a jeho brata Roberta, a útoky z 11. septembra 2001. Prvé si nepamätám, druhé som zhodou náhod videl v priamom prenose. Dodnes si myslím, že za útokom na WTC bolo niečo viac, než akcia al-káidy. Keďže však nežijem v USA, nevidel som udalosti na vlastné oči, môžem sa len domnievať.

Preto som sem umiestnil odkaz na jeden zaujímavý dokument. Trvá skoro podruha hodiny, je s titulkami a možno niekoho zaujme, napríklad ako pohľad ľudí na tragédiu, ktorá výrazne ovplyvnila neskoršie dianie vo svete. Vopred upozorňujem, niektoré zábery nie sú vhodné pre slabšie povahy.

11. september 2001

A čo si o tomto dokumente myslím ja ? Odpoviem dvoma citátmi …

Účel svätí prostriedky …

Zabitím jedného človeka sa stávate vrahom, zabitím tisícov sa dostanete do učebníc ako – dobyvateľ …

/Film si spustíte v prehrávači, rolovaním stránky … naspodu/

Ako zdevastovať štát za dvadsať rokov … praktický návod – I.diel

18.07.2010

Niekomu by sa mohlo zdať, že zdevastovať štát za dvadsať rokov nie je žiadny problém, ale keď si ukážeme, čo všetko na to v praxi je potrebné, začne táto vec ukazovať našich politikov v jasnom svetle – niekto by povedal – trpia genialitou zločinu. V každom prípade, keď som sa nad všetkým zamyslel, napadlo ma, kto vlastne volí tieto pochybné elementy a [...]

Obyčajný ľudský osud … a pár múdrych slov

18.07.2010

Známy, volajme ho Dušan /lebo jeho meno vo vietnamčine je na polámanie jazyka i pera/, prišiel na Slovensko ešte za čias bývalého režimu. Najprv tu študoval, neskôr ako mnoho jeho krajanov aj zostal. Sedával často na lavičke pred domom, kde som býval ešte ako dieťa, fajčil a mlčky pozeral niekde do diaľky. Priviesť ho do rozhovoru bolo hotové umenie. Väčšina jeho [...]

Nezabudnuteľná …

17.07.2010

Prvý raz som ju stretol pred štrnástimi rokmi. Smutne stála na chodbe úradu, kde pracovala a snažila sa povedať, že som neprišiel vo vhodnej dobe na debatu. Nedal som sa odbiť, kým nesľúbila, že pôjdeme spolu aspoň na kávu. Úprimne povedané, už prvý pohľad do jej očí znamenal jedno – bol som stratený. Sedeli sme na káve a debatovali o zvláštnostiach sveta. Ako [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

computerman

Rýpem do všetkého, čo sa mi nepáči. Mám rád šport, kvalitnú hudbu, operu, komédie zo zlatej doby filmu, kde sa ešte nemuseli rehotať v pozadí, aby divák prišiel na to, že počul niečo "humorné". Mám rád Slovensko, len ma mrzí, že ho prznia kadejaké umeliny, ktoré sa často štylizujú do pozície celebrít. Môj pradedko by ich nazval odpad národa. Ako kedysi niekto povedal, tvária sa, ako keby im zo zadnej časti tela liezli konvalinky a nie to isté, čo všetkým.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 187969x
Priemerná čítanosť článkov: 1663x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy