Založ si blog

Aj takto sa dá presadzovať „demokracia“ a bojovať za slobodu…

1943 – Invázia na Sicíliu

Spojenci potrebujú obsadiť ostrov, ktorý je dôležitým bodom na ceste k porážke Talianska. Významu ostrova sú si však vedomí aj Nemci a samozrejme ich spojenci – Taliani. A tak sa vyťahuje špinavá karta – pomoc sicílskej mafie. Využíva sa fakt, že Mussolini tvrdo bojoval proti mafii. Zrejme nikdy sa nedozvieme úplnú pravdu, čím zaplatili spojenci mafii za pomoc pri obsadzovaní ostrova. Isté je, že po vojne sa spoluprácu s mafiou snažili poprieť za každú cenu.

1973 – Prevrat v Chile

Generál Augusto Pinochet zvrhol vládu socialistického prezidenta Salvadora Allendeho a ovládol krajinu. Výsledkom vlády vojaka, neustále podporovaného zo strany USA bol na jednej strane ekonomický vzostup Chile, na druhej strane teror voči oponentom, ktorý podľa odhadov stál život vyše troch tisíc ľudí, skoro tridsaťtisíc ich bolo väznených a mučených. Množstvo obyvateľov Chile opustilo, mnohí boli prenasledovaní aj v zahraničí. I napriek tomu, že bol neskôr držaný v domácom väzení a obvinený z rôznych zločinov, odsúdenia a spravodlivého trestu sa nedočkal. Rovnako sa dodnes nič nevie o osudoch Chiľanov, ktorí počas jeho vlády zmizli.

1979 – Sovietska invázia do Afganistanu

ZSSR sa pokúsilo nastoliť v Afganistane za pomoci nastrčených bábok socialistický režim. Výsledkom bola desaťročná vojna, ktorá úplne zdevastovala krajinu, tisíce obetí a ústup sovietskych vojsk, ktoré utrpeli porážku. Jedným z hlavných činiteľov ich neúspechu bola aktivita tajných služieb, hlavne CIA, ktoré zabezpečili mudžahedínom zbrane a výcvik v tajne zriadených táboroch, pričom hlavný bol známy pod názvom Al-Kajdá. USA podporovali o.i. aj vodcov ako Ahmad šáh Masúd. /neskorší nepriateľ, ktorý pravdepodobne ukrýval istý čas aj Usamu bin Ládina, ktorý pravdepodobne tiež prešiel výcvikom CIA/

1980 – Vojna medzi Iránom a Irakom

Spory o územie a ropné ložiská viedli k napadnutiu Iránu Irakom, čo následne viedlo k vojne, trvajúcej skoro osem rokov. Víťazom nebol nikto. Irak podporovali Sovieti, ale aj USA, ktorým prekážal iránsky vodca Chomejní. V roku 1986 začali USA užšie spolupracovať s Irakom v obave, že sa zvýši vplyv ZSSR v Perzskom zálive. O rok neskôr podpísali dohodu o spolupráci, a na jej základe začali dodávať Iraku zbrane a vybavenie na výrobu chemických a biologických zbraní.

1990 – Iracká invázia do Kuvajtu – druhá vojna o Perzský záliv

Irak napadol Kuvajt a o pol roka neskôr zakročila proti nemu medzinárodná aliancia na základe mandátu OSN, ktorá ho porazila. Saddám Husajn sa stal nepriateľom USA č.1.

Výsledkom pokryteckej politiky „demokratických“ štátov sveta boli milióny obetí vo vyššie spomenutých konfliktoch. Netreba zabúdať, že vylodenie v Normandii sa začalo realizovať až vo chvíli, keď bolo jasné, že Nemecko vojnu prehrá a bolo treba myslieť na vplyv v Európe po ukončení vojny. Dovtedy „demokrati“ na vojne zarábali predajom zbraní a na jej obete v podstate kašlali.

Výsledkom podpory Saddáma Husajna a dodávania zbraní a technológie na výrobu chemických a biologických zbraní boli tisíce mŕtvych Kurdov, na ktorých si diktátor zbrane vyskúšal. Počas tretej perzskej vojny Husajna chytili, a expresne popravili na základe rozhodnutia irackého súdu. Chemické a biologické zbrane, pre ktoré tretí konflikt začal, sa nikdy nenašli. Je však možné, že ak aj boli objavené, zámerne ich zničili, aby sa neobjavil rukolapný dôkaz, kto Husajnovi k nim pomohol. Výsledkom špinavej hry veľmocí bola následná občianska vojna, nepokoje trvajú dodnes a Kurdi sú i naďalej bez vlastného štátu – aký to rozdiel oproti Albáncom, ktorí majú štáty dva.

Absolventi výcviku v táboroch CIA počas vojny v Afganistane dnes bojujú proti USA a spojencom z NATO, pričom najhľadanejšou osobou je Usáma bin Ládin, ktorého vo vojne proti sovietskym vojskám USA podporovali a vyzbrojovali. Je to verejný nepriateľ USA č.1 v súčasnosti.

A kto je verejným nepriateľom demokracie ? Nech si každý odpovie sám …

Ako zdevastovať štát za dvadsať rokov … praktický návod – I.diel

18.07.2010

Niekomu by sa mohlo zdať, že zdevastovať štát za dvadsať rokov nie je žiadny problém, ale keď si ukážeme, čo všetko na to v praxi je potrebné, začne táto vec ukazovať našich politikov v jasnom svetle – niekto by povedal – trpia genialitou zločinu. V každom prípade, keď som sa nad všetkým zamyslel, napadlo ma, kto vlastne volí tieto pochybné elementy a [...]

Obyčajný ľudský osud … a pár múdrych slov

18.07.2010

Známy, volajme ho Dušan /lebo jeho meno vo vietnamčine je na polámanie jazyka i pera/, prišiel na Slovensko ešte za čias bývalého režimu. Najprv tu študoval, neskôr ako mnoho jeho krajanov aj zostal. Sedával často na lavičke pred domom, kde som býval ešte ako dieťa, fajčil a mlčky pozeral niekde do diaľky. Priviesť ho do rozhovoru bolo hotové umenie. Väčšina jeho [...]

Nezabudnuteľná …

17.07.2010

Prvý raz som ju stretol pred štrnástimi rokmi. Smutne stála na chodbe úradu, kde pracovala a snažila sa povedať, že som neprišiel vo vhodnej dobe na debatu. Nedal som sa odbiť, kým nesľúbila, že pôjdeme spolu aspoň na kávu. Úprimne povedané, už prvý pohľad do jej očí znamenal jedno – bol som stratený. Sedeli sme na káve a debatovali o zvláštnostiach sveta. Ako [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

computerman

Rýpem do všetkého, čo sa mi nepáči. Mám rád šport, kvalitnú hudbu, operu, komédie zo zlatej doby filmu, kde sa ešte nemuseli rehotať v pozadí, aby divák prišiel na to, že počul niečo "humorné". Mám rád Slovensko, len ma mrzí, že ho prznia kadejaké umeliny, ktoré sa často štylizujú do pozície celebrít. Môj pradedko by ich nazval odpad národa. Ako kedysi niekto povedal, tvária sa, ako keby im zo zadnej časti tela liezli konvalinky a nie to isté, čo všetkým.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 188216x
Priemerná čítanosť článkov: 1666x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy