Založ si blog

Kto by volil takúto stranu a program ?

Nebudeme jej dávať meno, napokon to ani nie je potrebné. Skúsme len vytvoriť program, ktorý by mohol zaujať, a zamyslime sa, koľko ľudí by bolo ochotných hlasovať za tento program.

Program fiktívnej strany

1. Zrušenie všetkých amnestií, ktoré boli udelené politikom a iným „celebritám“.

2. Trestné stíhanie všetkých osôb, ktoré boli zapletené do rozdelenia ČSFR, čím porušili vtedajšie zákony a ústavné normy, ktoré zakazovali rozdelenie iným spôsobom, než referendom – čím podľa mojej skromnej úvahy došlo k trestným činom vlastizrady.

3. Riadne objasnenie privatizácie, a reštitúcií.

4. Vyšetrenie kauzy Technopol a súvisiacich káuz, vrátane riadneho potrestania všetkých vinníkov.

5. Vyšetrenie všetkých podozrivých výberových konaní a osôb, ktoré s nimi boli spájané.

6. Obmedzenie funkčného obdobia poslancov na maximálne dve volebné obdobia, bez ohľadu na to, či nasledujú po sebe, alebo nie.

7. Zákaz verejnej činnosti pre všetky osoby, ktoré ju vykonávali od roku 1990, ak sa preukáže, že mohli zabrániť škodám, ktoré boli spôsobené štátu a jeho občanom.

8. Zníženie počtu poslancov na 80, zmena volebného systému na priamy spôsob voľby poslanca v danom okrsku, a po určení viťazov v jednotlivých okrskoch by sa stanovilo poradie strán.

9. Zrušenie imunity poslancov v plnom rozsahu, mimo výrokov na pôde parlamentu.

10. Zvýšenie trestnej sadzby za trestné činy osôb, ktoré zneužijú svoje postavenie vo verejnej správe na dvojnásobok sadzby, pričom za tieto trestné činy by nesmel byť udelený podmienečný trest.

11. Priama trestná zodpovednosť predstaviteľov strán, zúčastnených vo vláde za nedodržanie volebného programu.

12. Zrušenie všetkých výhod pre poslancov, vrátane zrušenia asistentov.

13. Odobratie majetku osobám, ktoré boli zapletené v kauzách, poškodzujúcich záujmy štátu a jeho obyvateľov, a to vrátane odobratia majetku osobám, ktoré sú s nimi preukázateľne spriaznené.

A kde tento program skončí ? V koši, kde inde. Však v prípade jeho naplnenia by išlo sedieť toľko ľudí, že by sme museli ostatných prepustiť, aby sa uvoľnilo miesto a aj tak by bolo málo.


Ako zdevastovať štát za dvadsať rokov … praktický návod – I.diel

18.07.2010

Niekomu by sa mohlo zdať, že zdevastovať štát za dvadsať rokov nie je žiadny problém, ale keď si ukážeme, čo všetko na to v praxi je potrebné, začne táto vec ukazovať našich politikov v jasnom svetle – niekto by povedal – trpia genialitou zločinu. V každom prípade, keď som sa nad všetkým zamyslel, napadlo ma, kto vlastne volí tieto pochybné elementy a [...]

Obyčajný ľudský osud … a pár múdrych slov

18.07.2010

Známy, volajme ho Dušan /lebo jeho meno vo vietnamčine je na polámanie jazyka i pera/, prišiel na Slovensko ešte za čias bývalého režimu. Najprv tu študoval, neskôr ako mnoho jeho krajanov aj zostal. Sedával často na lavičke pred domom, kde som býval ešte ako dieťa, fajčil a mlčky pozeral niekde do diaľky. Priviesť ho do rozhovoru bolo hotové umenie. Väčšina jeho [...]

Nezabudnuteľná …

17.07.2010

Prvý raz som ju stretol pred štrnástimi rokmi. Smutne stála na chodbe úradu, kde pracovala a snažila sa povedať, že som neprišiel vo vhodnej dobe na debatu. Nedal som sa odbiť, kým nesľúbila, že pôjdeme spolu aspoň na kávu. Úprimne povedané, už prvý pohľad do jej očí znamenal jedno – bol som stratený. Sedeli sme na káve a debatovali o zvláštnostiach sveta. Ako [...]

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

vražda, bratislava, bezdomovec

Z vraždy muža v bratislavskej Petržalke obvinili 45-ročnú ženu

24.04.2024 10:23

V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 20 rokov.

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

computerman

Rýpem do všetkého, čo sa mi nepáči. Mám rád šport, kvalitnú hudbu, operu, komédie zo zlatej doby filmu, kde sa ešte nemuseli rehotať v pozadí, aby divák prišiel na to, že počul niečo "humorné". Mám rád Slovensko, len ma mrzí, že ho prznia kadejaké umeliny, ktoré sa často štylizujú do pozície celebrít. Môj pradedko by ich nazval odpad národa. Ako kedysi niekto povedal, tvária sa, ako keby im zo zadnej časti tela liezli konvalinky a nie to isté, čo všetkým.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 113
Celková čítanosť: 188667x
Priemerná čítanosť článkov: 1670x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy